Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cursus ‘Koffiedik kijken & Theeblaadjes lezen’

5 november 2018 @ 13:00 - 17:00

€150,00

Koffiedik kijken is een kunst van het waarzeggen waarvan de oorsprong veel verder teruggaat dan het opkomen van koffie in de Westerse Wereld. Het lezen van koffiedik is waarschijnlijk ontstaan uit het lezen van theeblaadjes. In Azië, China en in het bijzonder Japan worden voor het waarzeggen meestal de theeblaadjes gevraagd.

Beide vormen betreffen een kunst van het duiden van bepaalde natuurlijke elementen in een spontane ordening of harmonie waarbij vormen en beelden ontstaan die vanuit de oudheid een symbolische aanduiding kregen en aan voorspellingen gekoppeld werden.

Het koffiedik kijken en theeblaadjes lezen is bedoeld als positief instrument om mensen door middel van een consult een duwtje in de goede richting te geven of om de ogen te openen. Ieder gesprek wat je met anderen voert, met als intentie om diegene te helpen in het bewustwordingsproces, zal van jou een orakel maken door ware dingen te zeggen die de ander nodig heeft om te horen waardoor men weer vooruitkomt. Je kunt het ook voor jezelf gebruiken om eens in de zoveel tijd wat antwoorden te vinden op vragen waarmee je rondloopt.

Het leren waarzeggen met behulp van koffiedik of theeblaadjes kan iedereen leren, het vergt alleen enige oefening zoals dat voor alles geldt in het leven waar je handig in wilt worden.

Je ontvangt een uitgebreide E-map met de theorie van het koffiedik kijken en de theeblaadjes lezen. Na afloop krijg je een digitaal certificaat dat je opgeleid bent als koffiedikkijker & theeblaadjeslezer. De prijs van deze cursus is met inbegrip van koffie, thee, water en wat lekkers.

Witch Shop White Magic in Ieper 
Dit najaar zal Maaike een 2-daagse cursus ‘Koffiedik kijken en Theeblaadjes lezen’ organiseren in België bij de spirituele winkel ‘Witch Shop White Magic’ gelegen in het prachtige historische centrum van Ieper. Bij interesse kun je een bericht sturen om jezelf in te schrijven:

– 1e les Koffiedik kijken: maandag 5 november 2018
– 2e les Koffiedik kijken & Theeblaadjes lezen: maandag 3 december 2018

Vlakbij ligt het ‘Minneplein’ waar je gratis kunt parkeren. Je kunt ook met de trein en de bus in Ieper komen.

Adres:
Diksmuidsestraat 40
8900 Ieper (B)

Vanaf 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.

De cursusdag zal onder meer zijn gevuld met:

* Je leert de boeiende geschiedenis kennen van koffiedik kijken en theeblaadjes lezen.
* Je ontvangt een recept voor het maken van geschikte koffiedik en zult ervaren hoe je de koffie en thee het beste kunt zetten zodat deze bruikbaar is om te lezen.
* Er wordt informatie gegeven over hoe je het beste je consulttafel kunt inrichten zodat je beter in staat bent om informatie op te pikken. Daarnaast ontvang je handige tips bij het geven van consulten.
* Er zijn meerdere methoden om het koffiedik of de theeblaadjes te lezen waarvan je een handleiding ontvangt welke we gezamenlijk doornemen.
* Ieder voor zich zullen we oefenen en leer je meer over de interpretaties van de figuren die ontstaan in het kopje. In het lesmateriaal staat een uitgebreide lijst weergegeven over de algemene betekenissen welke door de jaren heen zijn toegekend aan bepaalde figuren en getallen.
* Je gaat tijdens de les leren om voor jezelf koffiedik te kijken en theeblaadjes te lezen maar ook voor anderen te kunnen doen zodat je leert hoe je het beste een bepaalde boodschap kunt formuleren.
* Naast het koffiedik kijken bestaan er nog meer voorspelvormen in de natuur, zoals wolken lezen, welke je tijdens de les leert kennen.
* Er wordt uitleg gegeven over wat energetische bescherming inhoudt en er worden diverse beschermingsmethodes besproken over hoe je jezelf het beste kunt beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Gegevens

Datum:
5 november 2018
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
€150,00
Site:
https://maaikekerstens.nl/product/cursus-koffiedik-kijken-theeblaadjes-lezen/

Locatie

Witch Shop
Diksmuidsestraat 40
Ieper, West-Vlaanderen 8900 België
+ Google Maps
Telefoon:
(0477) 98.06.17
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

Maaike Kerstens
Arianne Viane

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment