Voeding

Om jezelf helemaal ‘gezond en vitaal’ te voelen kun je het beste voeding uit het seizoen eten.

Het is niet voor niets dat er bijvoorbeeld bepaalde groentes, fruit en kruiden op een bepaald moment in de tijd groeien en rijpen om vervolgens te kunnen worden geoogst en genuttigd, want de natuur geeft de specifieke voedingsstoffen die passen bij onze behoeften op dat moment.

Zo groeien op verschillende plaatsen in de Wereld andere kruiden, wist jij dat datgene wat jij nodig hebt om jezelf te voeden vlakbij jouw in de buurt aanwezig is? Op de plek waar jij woont zal het juiste voedsel om te nuttigen groeien, wat jij nodig hebt om jezelf weer fit te voelen, tenminste als de kwaliteit van het voedsel niet verstoord is geraakt door bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen.

Zo groeide er vroeger in onze tuinen allerlei verschillende soorten kruiden, denk maar als voorbeeld aan de ‘brandnetels, wat we door de modernisering van de Wereld als onkruid zijn gaan beschouwen. Maar deze kruiden groeien juist op die plek als heilzaam geneesmiddel voor de mensen die daar wonen, wat ze op dat moment nodig hebben om te helen. We zijn massaal onze tuinen gaan cultiveren, hebben zogenaamde ‘tamme planten’ geplant als mooi aanzicht en er zijn zelfs tuinen volledig verhard omdat het makkelijker is dit niet te hoeven bijhouden. De tuinen worden door velen ieder jaar bespoten, eigenlijk halen we hiermee zelf de geneesmiddelen die God ons heeft gegeven en die we nodig hebben om een goede balans te verkrijgen weg. Ook zien we steeds meer de negatieve gevolgen van de energetische verstoringen die de mens zelf veroorzaakt terug in de natuur, waaronder de planten en dieren lijden, maar ook wij mensen wat we zelf soms niet eens in de gaten hebben en ons afvragen waarom we ons futloos, moe en energieloos voelen.

Er wordt niet voor niets gezegd: “Je bent wat je eet”.

Je kunt dus het beste kiezen voor biologische voeding, maar helaas is dit voor ons deel van Europa (in Nederland en België) vaak nogal prijzig. Om helemaal zeker te zijn van wat je eet en dat het helemaal puur en onbespoten is, zou je het beste als je de mogelijkheid hebt je eigen moestuintje kunnen gaan bijhouden vanaf aankomend voorjaar. Stel jezelf geen hoge eisen, je kunt het beste eenvoudig beginnen door het eerste jaar datgene te planten wat als ingeving spontaan in je gedachten opkomt en kun je zo ieder jaar jouw moestuin verder gaan uitbreiden. Als je geen tuin hebt, maar wel een balkon, zou je al wat potten met helende kruiden erop kunnen zetten of zou je op zoek kunnen gaan naar een volkstuintje als mooie plek buitenshuis waarbij je tevens kunt ontspannen en kunt bijkomen van dagelijkse drukte.

Want niet alleen lichamelijk zul jij gezonder worden door jouw eigen geteelde groentes, fruit en/of kruiden, omdat je met de Aarde bezig bent zul je jezelf ook nog eens beter geaard voelen en helpt het je om overtollige negatieve energieën, die je niet meer nodig hebt of overgenomen hebt van anderen, los te laten. Hierdoor zullen jouw gedachtes tot rust worden gebracht en kom je weer in contact met jezelf en zul je meer innerlijke rust verkrijgen.

De natuur beschikt namelijk over het vermogen om jou te reinigen, als je hooggevoelig bent is het belangrijk om een manier te vinden in contact te kunnen staan met de natuur, omdat je anders het contact met jezelf en de werkelijkheid verliest omdat je niet voldoende tijd hebt om tot rust te komen en daardoor mee gaat met andermans energie en jezelf gaat aanpassen aan hoe anderen jou graag zouden willen zien.

Kies voor voedsel uit het seizoen, het liefste biologisch en wanneer mogelijk zelf geteeld: gezonder, verser, meer voedingsstoffen, goedkoper en minder belastend voor milieu, zoals transport en plastic verpakkingsmateriaal.

Eucalyptus

 4.95 incl. btw

100% Biologisch Eucalyptusblad (Eucalyptus Globulus) afkomstig uit Portugal.

Deze pure Eucalyptus is van topkwaliteit, de karakteristieke smaak van Eucalyptus is zeer smaakvol, geurig, fris en kruidig, heerlijk om te gebruiken voor een perfect kopje Eucalyptusthee of als zuiverende wierook.

Artist: Maaike Kerstens

Cursus ‘Koffiedik kijken & Theeblaadjes lezen’

 200.00 incl. btw

Koffiedik kijken is een kunst van het waarzeggen waarvan de oorsprong veel verder teruggaat dan het opkomen van koffie in de Westerse Wereld. Het lezen van koffiedik is waarschijnlijk ontstaan uit het lezen van theeblaadjes. In Azië, China en in het bijzonder Japan worden voor het waarzeggen meestal de theeblaadjes gevraagd.

Opleiding tot Lichtwerker

 20.00 999.00 incl. btw

“Hooggevoelig, je bent een Lichtwerker, ofwel Engel op Aarde.”

Wil jij ook goed leren omgaan met jouw hooggevoelige gave en een Lichtwerker worden?
Dan is dit je kans om een unieke opleiding te volgen wat jou de mogelijkheid geeft om alles te leren over HSP en wat met positieve energieën te maken heeft waarmee je anderen én jezelf kunt helpen.

Witte Salie

 3.50 37.50 incl. btw

Salie is een plant wat wordt gedroogd om het vervolgens te verbranden zodat er rook vanaf komt en kan ook gebruikt worden als een kruid voor in de keuken. Salie is geschikt om jezelf en het huis mee te reinigen van negatieve energieën.

Meer gezondheid