Kruiden


De Eucalyptus boom komt van oorsprong uit Australië, groeit ook in Tasmanië en is tevens terug te vinden in Portugal waar die hoofdzakelijk geplant is voor de productie van papier wat van het hout wordt gemaakt, zo’n ¼ van het bos is inmiddels in beslag genomen. Naast het maken van papier van het hout, wordt het Eucalyptus blad vanwege zijn geneeskrachtige werking ook gebruikt om thee van te zetten, de bladeren bevatten namelijk veel etherische olie, welke tevens vervaardigd worden tot pure essentiële olie.

Als het najaar weer voor de deur staat, liggen griep en verkoudheden als typische winterkwaaltjes ook weer op de loer, vanwege de sterk antibacteriële werking van Eucalyptus helpt het goed als natuurlijk middel bij een verstopte neus, hoesten, griep en verkoudheid om de symptomen te verzachten en te genezen, want je zult meteen verbetering opmerken na het drinken van een heerlijke mok Eucalyptus thee.

Eucalyptus heeft een positieve en pijn verminderende werking bij keelpijn en allerlei andere pijn als gevolg van een ontsteking, de pijnstillende werking komt ook doordat het een natuurlijke ontstekingsremmer is.

Het drinken van thee getrokken van de bladeren is gezond en kan helpen bij de volgende ontstekingen:

– Strottenhoofdontsteking.
– Bijholteontsteking.
– Amandelontsteking.
– Mondslijmvliesontsteking.
– Tandvleesontsteking.
– Bronchitis (chronische of astmatische).
– Blaasontsteking.
– Urinebuisontsteking.
– Vaginitis.
– Kroep.
– Rhinitis.
– Maagslijmvliesontsteking.
– Darmslijmvliesontsteking.
– Keelontsteking.

Vanwege de antibacteriële werking helpt het drinken van Eucalyptus thee ook bij een slechte adem, het laat een frisse smaak achter en reinigt het hele gebit en vormt een natuurlijke behandeling van tandplaque. Het heeft tevens een positieve werking bij zweren en geïrriteerd tandvlees.

Een goede dosering is het drinken van 2 tot 3 koppen Eucalyptus thee per dag.

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Eucalyptus

 4.95 incl. btw

100% Biologisch Eucalyptusblad (Eucalyptus Globulus) afkomstig uit Portugal.

Deze pure Eucalyptus is van topkwaliteit, de karakteristieke smaak van Eucalyptus is zeer smaakvol, geurig, fris en kruidig, heerlijk om te gebruiken voor een perfect kopje Eucalyptusthee of als zuiverende wierook.

Artist: Maaike Kerstens

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Cursus ‘Koffiedik kijken & Theeblaadjes lezen’

 200.00 incl. btw

Koffiedik kijken is een kunst van het waarzeggen waarvan de oorsprong veel verder teruggaat dan het opkomen van koffie in de Westerse Wereld. Het lezen van koffiedik is waarschijnlijk ontstaan uit het lezen van theeblaadjes. In Azië, China en in het bijzonder Japan worden voor het waarzeggen meestal de theeblaadjes gevraagd.

Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Witte Salie

 3.50 37.50 incl. btw

Salie is een plant wat wordt gedroogd om het vervolgens te verbranden zodat er rook vanaf komt en kan ook gebruikt worden als een kruid voor in de keuken. Salie is geschikt om jezelf en het huis mee te reinigen van negatieve energieën.

Meer gezondheid