Ik ben geïnteresseerd in de opleiding voor toegang tot de Akasha kronieken, is dit voor iedereen haalbaar?

Maaike: “Eerder was het ooit een middag les om in de Akasha kroniek te leren lezen, maar door de jaren heen heb ik inmiddels steeds meer informatie over de Akasha kronieken mogen ontvangen, toen was het een dag geworden en inmiddels een 3-daagse opleiding tot Akasha kroniek Therapeut.

Ikzelf houd van eenvoud en heb gemerkt dat alle mensen die ik les heb gegeven in de Akasha kroniek tot nu toe er ook daadwerkelijk mee kunnen werken op het gebied van heelwording en ook in hun eigen of andermans levensboek kunnen lezen, dit komt mede omdat je tijdens de les inwijdingen in de energie van de Akasha kroniek ontvangt die jouw energieniveau zullen verhogen tot dit niveau en je ook aan je eigen heelwordingsproces werkt doordat er veel bij je wordt losgemaakt. De manier waarop je naar het leven kijkt zal veranderd worden, je gaat alles meer vanuit het grotere geheel zien, ook zullen er puzzelstukjes over je eigen leven op zijn plek gaan vallen en ik hoor van veel mensen dat na het volgen van de lessen hun leven positief is veranderd en dat ze beter snappen waarom ze op Aarde zijn en met welk levensdoel.”

Dien je een vooropleiding voor de 'Opleiding tot Akasha kroniek Therapeut' te hebben gedaan?

Maaike: “Je hoeft geen vooropleiding te hebben gedaan, ik zal iedereen een goede persoonlijke begeleiding geven om mee te stromen naar dit niveau, want de energie van de Akasha kroniek kun je beschouwen als een van de allerhoogste.”

Heb ik voorkennis nodig voor de 'Opleiding tot Engelenmedium'?

Maaike: “Je hebt niet per se voorkennis nodig, de ‘Opleiding tot Engelenmedium’ op locatie is zo uitgebreid dat je per les spelenderwijs de informatie tot je zal nemen. Wanneer gewenst zou je tegen die tijd ooit nog ervoor kunnen kiezen om een boek en/of kaarten erbij aan te schaffen, maar dit is niet noodzakelijk nodig.”

Is het noodzakelijk om vooraf te betalen of kan je ook op de bestemde locatie waar de opleiding plaatsvindt betalen?

Maaike: “Als je liever nog niet het volledige bedrag van een opleiding in één keer wilt betalen of contant wilt afrekenen, mag je ook op locatie en bijvoorbeeld in termijnen per les betalen, er wordt dan op voorhand wel een aanbetaling of inschrijvingskosten gevraagd, omdat er al kosten worden gemaakt voordat de lessen starten.”

Hoe weet ik zeker dat er nog een zitje vrij is om uw cursus te kunnen volgen?

Maaike: “Als je jezelf ingeschreven hebt voor een bepaalde opleiding ben je verzekerd van een zitplaats. De inschrijving is volledig bij het doorgeven van jouw namen, hoe je deze graag op de certificaten ziet staan, je telefoonnummer voor het geval dat er ooit iets aan de hand is en de (aan)betaling of inschrijvingskosten.”

Is er een refund mocht een bepaalde lesdag niet doorgaan?

Maaike: “Stel als er een lesdag door onverwachte omstandigheden niet door kan gaan, dan neem ik persoonlijk contact op met alle deelnemers en gaan we een nieuwe datum prikken voor de betreffende les zodat iedereen die dag ook kan.”

Wat gebeurt er als ik een lesdag niet kan komen of plotseling ziek ben geworden?

Maaike: “Als je een dag niet kunt komen, ontvang je evengoed de theorie als lesmateriaal, de geluidsopname die je dan thuis kunt terug luisteren en mag je mij een datum en tijdstip doorgeven om de betreffende inwijding van die les thuis te ontvangen, zodat je bij bent met de volgende les. Als je de praktijkdag in wilt komen halen, kun je zelf op de website of door middel van de maandelijkse nieuwsbrief in de gaten houden wanneer en waar de lessen plaats vinden en mij een mail erover sturen.

Geef op voorhand door als je er een les niet bij kunt zijn, ik vraag je dan om het lesgeld voor die dag over te schrijven en zal hiervan een handmatige factuur opstellen, zodat hiervan het deel van de kosten, zoals het huren van een ruimte, het drankenbuffet en eventuele benzinekosten kan worden betaald.”

Wanneer en waar worden welke lessen gegeven?

Maaike: “In mijn opleidingsruimte in Ospel worden de meeste opleidingen één keer per jaar gegeven, maar het komt ook wel eens voor dat bepaalde opleidingen twee keer per jaar plaatsvinden als ik in een korte tijd meerdere mails met verzoeken hierover heb ontvangen, het kost namelijk veel tijd en voorbereiding voordat een nieuwe groep kan starten.

Op een andere locatie, zoals in België, is van te voren nooit zeker welke opleidingen hier plaats zullen gaan vinden, dit ligt aan de mogelijkheden op een bepaald moment en of er genoeg deelnemers aanwezig zullen zijn.

Je kunt zelf de website in de gaten houden wanneer en waar de lessen plaats vinden of door middel van de maandelijkse nieuwsbrief wordt je automatisch op de hoogte gesteld.

Er bestaat ook de mogelijkheid om jezelf op een maillijst te laten zetten voor een bepaalde locatie, steeds als er nieuwe datums voor lesdagen bekend zijn zul je dan een mail van mij hierover ontvangen.”

Is er veel zelfstudie naast de praktijk lesdagen? Krijg je opdrachten/huiswerk, is het de bedoeling dat je gaat oefenen naast de lesdagen met healen bij andere mensen of kun je ook enkel oefenen door het bij jezelf toe te passen?

Maaike: “Per les wordt gekeken wat voor huiswerk ik meegeef, dit bespreek ik ook met de leerlingen, want omdat we al in zo’n drukke tijd leven moet het natuurlijk wel haalbaar zijn.

Als voorbeeld, huiswerk wat je na de eerste les kunt verwachten is om na het geleerde van deze dag hiermee een healing op afstand te geven aan een andere deelnemer uit de groep, zodat je vertrouwd raakt met dat een healing op afstand even effectief werkt als op locatie.”

Is er bij een laatste les iets van een examen of iets in die trant?

Maaike: “Tijdens een laatste les zullen alle puzzelstukjes van voorgaande lessen op zijn plek vallen, dan snap je bijvoorbeeld bij de ‘Opleiding tot Engelenmedium’ hoe je een volledige healing opbouwt en welke healingtechnieken je toepast bij iemand, wat je die dag in de praktijk gaat brengen ter voltooiing van het Engelenmediumschap waarvan je een gedrukt certificaat ontvangt.

Ik geef geen punten, omdat ik vind dat ieder mens iets unieks heeft en tijdens de lessen zullen ieders unieke kwaliteiten steeds meer zichtbaarder worden wat niet uit te drukken valt in cijfers, hihi.”

Wat doet een healing of inwijding?

Maaike: “Een healing en/of inwijding zorgt er altijd voor dat er onderdrukte blokkades worden losgemaakt, waardoor de levensenergie weer goed en vrijelijk gaat doorstromen, maar daardoor worden de levenslessen die met deze blokkades in verbinding staan ook geactiveerd, waardoor onderdrukte emoties en klachten bij je boven kunnen komen wat dan nodig is om opnieuw te worden verwerkt en daarmee geheeld.”

Ik denk erover om de thuisstudie 'Chakra Flush Empowerment' te bestellen. Is het een tool waarmee ik mezelf kan healen/reinigen?

Maaike: “Chakra Flush Empowerment is inderdaad een eenvoudige tool om te gebruiken je chakra`s te reinigen en daarmee ook vastzittende blokkades los te maken om te helen, welke door middel van je intentie al wordt geactiveerd. Ook staat in de E-map hoe je het toe kan passen bij anderen op een eenvoudige manier.”

Wanneer kan ik het beste een volgende healing en/of inwijding doen?

Maaike: “Als personen een tijdje intensiever aan zichzelf willen werken vragen ze soms binnen de 3 weken een nieuwe inwijding/healing aan, maar in principe is gemiddeld 3 weken ertussen goed om te doen, omdat iedere behandeling een ontgiftingsfase met een uitwerking van zo’n 21 dagen heeft, je kunt het beste jouw eigen gevoel hierin volgen wat voor jou goed voelt.”

Ik zag dat er 36 symbolen zijn van de Aartsengelen, echt veel! Krijg je die dan allemaal tijdens een healing of kan je die ook los doen?

Maaike: “De E-maps maken van de Symbolen van de Aartsengelen is een heel traject geweest, om alle symbolen te schrijven ben ik er in totaal 4 jaar iedere dag 4 uur mee bezig geweest, maar het resultaat van de uitwerking is super op het gebied van heelwording, ze werken diep en krachtig, alleen hebben we als mens zijnde tijd nodig om alles wat los komt opnieuw te verwerken en daarmee wordt het geheeld. Daarom is het aan te raden per symbool te bestellen en dan steeds op het betreffende moment voelen welk thema voor jou dan het belangrijkst is om aan te werken, waarbij het goed is de nodige tijd ertussen te laten voordat je een volgende inwijding/healing van een symbool gaat aanvragen, bijvoorbeeld 3 weken of 1 maand. Het is niet erg als je maar voor bepaalde symbolen kiest, maar als je merkt dat het je helpt in je ontwikkelings- en heelwordingsproces zou je er bijvoorbeeld 3 jaar over kunnen doen om te worden getransformeerd.”

Als je jezelf opgeeft voor een opleiding, is dit voor alle lessen?

Maaike: “Als je jezelf voor een opleiding opgeeft, is dit voor alle lessen, ik neem namelijk maar een beperkt aantal deelnemers aan per groep zodat iedereen een goede persoonlijke begeleiding krijgt.

Voor opleidingen op een andere locatie dan thuis bij mijn opleidingsruimte dien ik bijvoorbeeld een ruimte te huren, een drankenbuffet te reserveren en zoals op locatie in België ben ik op een dag gemiddeld 5 tot 6 uur met de auto onderweg, wat allemaal binnen de prijs van het aantal deelnemers ingecalculeerd is, waardoor het niet mogelijk is maar voor één les deel te nemen.

Soms wordt er een uitzondering gemaakt, als je op voorhand mij hierover een mail hebt gestuurd en een groep nog niet vol blijkt te zitten.”

Hoe werkt de annuleringsregeling?

Maaike: “Indien een mondelinge opleiding, zoals op een locatie georganiseerde opleidingsdag(en), door de student wordt geannuleerd geldt de volgende annuleringsregeling:

a. Annulering geschiedt door middel van een bericht aan maaikekerstens@hotmail.com.
b. Bij annulering tussen 28 dagen en 21 dagen voor aanvang van de opleiding is de student 25% van het lesgeld verschuldigd.
c. Bij annulering tussen 21 dagen en 14 dagen voor aanvang van de opleiding is de student 50% van het lesgeld verschuldigd.
d. Bij annulering tussen 14 dagen en 7 dagen voor aanvang van de opleiding is de student 75% van het lesgeld verschuldigd.
e. Bij annulering minder dan 7 dagen voor aanvang van de opleiding is de student het volledige lesgeld verschuldigd.”